HOME STAGING, o com rentar la cara al vostre habitatge per atraure compradors.

Un concepte nascut als Estats Units ja fa unes dècades, però que fins fa poc no ha quallat a casa nostra.

09 de gener de 2022

Per a vendre o llogar un pis, fer-ho d'una forma més o menys ràpida i al preu òptim pel propietari hi ha moltes estratègies i eines, però una de les que està arribant al nostre país en els darrers anys és l'anomenat Home Staging, un concepte nascut als Estats Units ja fa unes dècades, però que fins fa poc no ha quallat a casa nostra.

El ‘Home Staging' són una sèrie de tècniques per millorar una vivenda amb poc temps i també amb una mínima inversió econòmica amb l'objectiu d'aconseguir un aspecte molt més interessant, ja sigui per les fotografies o pels vídeos que s'utilitzaran com a eina de màrqueting per vendre o també en les visites dels possibles compradors o llogaters per obtenir una bona impressió a la primera visita, considerada com la visita fonamental per poder captar l'atenció i aconseguir tancar l'operació.

Cal dir que hi ha empreses especialitzades amb els anomenats ‘home stagers', que s'encarreguen de preparar aquestes cases, però de vegades el propietari pot prendre la iniciativa prèviament, abans dels consells o de la feina dels professionals.

Aquí teniu un petit decàleg d'OTA Cochs que ens facilitarà molt la venda i tancar l'operació amb majors garanties i millors resultats:

1. L'ordre és molt important per una primera impressió favorable. Cal tenir la casa ordenada i neta, eliminant papers i objectes inútils damunt de mobles, armaris o cadires. Calaixos tancats i val més treure mobles o estris que sobrin per aconseguir una sensació major d'amplitud.

2. És millor vendre una casa amb el mobiliari que vendre-la buida. D'aquesta manera el client obtindrà una visió clara de les dimensions i de les possibilitats de cada espai. Els habitatges buits generen molts més dubtes en un possible comprador. Això sí, els mobles ben col·locats i només els necessaris.

3. Els habitatges s'han de ventilar abans de la visita d'un client, almenys durant un quart d'hora, per eliminar l'olor de tancat. També és positiu la utilització d'algun tipus d'ambientador fresc i suau i fins i tot s'aconsella preparar un cafè una estona abans, perquè l'olor de cafè és agradable. Els armaris també s'aconsellen obrir-los mitja hora abans per millorar la seva ventilació.

4. Una nova capa de pintura a la casa no ens anirà gens malament. Sempre amb colors suaus i neutres, buscant l'aspecte d'un immoble molt més nou. El pressupost que caldrà invertir és inferior a la rebaixa del preu que el comprador ens sol·licitarà si l'aspecte no és bo.

5. L'habitatge ha de tenir la màxima lluminositat possible. Visites a plena llum del dia amb persianes apujades. En cas de necessitar llum, mirar que aquesta sigui suficient i, sobretot, que no hi hagi bombetes foses. Fa molt mala impressió.

6. Les cortines és millor tenir-les recollides si no estan en molt bones condicions. També hi ha l'opció per canviar-les per persianes enrotllables. Sempre han de funcionar. Una cortina o una persiana trencada és un punt negatiu pel client.

7. El menjador és un dels espais més importants a l'hora de prendre una decisió de compra. La taula del menjador no ha d'estar mai buida. Calen alguns estris que l'acompanyin. Les espelmes i les plantes són bons acompanyants. També cal ser molt meticulós en la situació de cadires i butaques, situant-les de forma simètrica i ordenada. El comprador ho agraeix.

8. Als lavabos és molt important la neteja i una correcta il·luminació i un petit ambientador. Cal ser molt curós en evitar que es vegin estris personals. La neteja és molt important en una casa, però als serveis i també a la cuina és molt important que no hi hagin errades en aquest aspecte.

9. Cal estar molt atent també als espais exteriors com ara balconades o terrasses. És un dels espais que més capta l'atenció del comprador. No s'han d'oblidar i és necessari que les plantes tinguin un bon aspecte, que siguin espais nets i ordenats i fàcils d'accedir-hi. Una tauleta i dues cadires poden ajudar-nos a millorar-los.

10. Cal reparar els petits desperfectes que el comprador es pugui trobar. Una bombeta que no funciona, una porta que grinyola, una aixeta que goteja, un armari que no tanca o una persiana que no puja. Aquests petits detalls que poden semblar poca cosa no ofereixen una bona impressió al client.

Home Staging, o com rentar la cara al vostre habitatge per atraure compradors. Ota Cochs

Permalink

 

 

Ens vols conèixer?

Deixa'ns convidar-te a un cafè.

Edifici Cochs
Avinguda Prat de la Riba, 41, Bis, Baixos
Reus 43201
Tel. +34 977 311 999
info@ota.cat

        

 

© 2022   OTA Immobiliària 2002, SL
Avís legal Política de cookies Website by Dockset